CARAMEL CHEESE CAKE.!
Bhn2 nye:..
- Krim
-250g cream cheese, 3 biji telur, 1cwn(200ml) sour cream/yogurt, 1cwn (200ml)fresh
cream, 120g gula, 2 sudu besar corn stach & beberape titik esen vanilla...
- lapisan bawah
-100g biskut marie/graham cracker, 50g butter...
- caramel
-1/4 cawan(50ml) fresh milk, 80g gula....
Care2:
- masukkan biskut dlm beg plastik n ketuk till hancur
- gaulkan biskut tadi dengan butter n ramas till bketul
- masukkn biskut ke dlm loyang.tekan padat2 biskut td.
- penyediaan caramel:- masakkan gula dgn 1sudu besar air till perang.padamkn api,kmudian masukkan fresh milk.ketepikan.
- pukul cream cheese till jd bntuk krim.Then,masukkn gula+esen vanila+sour cream+telur+corn starch+fresh cream. ikut turutan sambil pukul till jd bntuk krim.
- tuangkn krim ke dlm loyang.letak caramel atas cream td.
- Then bakar.bakar secara double boiler dgn mletakkan air suam dlm dulang.
"SELAMAT MENCUBA"