Saturday, January 23, 2010

ReSePi MiNggU INi....

CARAMEL CHEESE CAKE.!

Bhn2 nye:..

  • Krim

-250g cream cheese, 3 biji telur, 1cwn(200ml) sour cream/yogurt, 1cwn (200ml)fresh

cream, 120g gula, 2 sudu besar corn stach & beberape titik esen vanilla...

  • lapisan bawah

-100g biskut marie/graham cracker, 50g butter...

  • caramel

-1/4 cawan(50ml) fresh milk, 80g gula....

Care2:

  1. masukkan biskut dlm beg plastik n ketuk till hancur
  2. gaulkan biskut tadi dengan butter n ramas till bketul
  3. masukkn biskut ke dlm loyang.tekan padat2 biskut td.
  4. penyediaan caramel:- masakkan gula dgn 1sudu besar air till perang.padamkn api,kmudian masukkan fresh milk.ketepikan.
  5. pukul cream cheese till jd bntuk krim.Then,masukkn gula+esen vanila+sour cream+telur+corn starch+fresh cream. ikut turutan sambil pukul till jd bntuk krim.
  6. tuangkn krim ke dlm loyang.letak caramel atas cream td.
  7. Then bakar.bakar secara double boiler dgn mletakkan air suam dlm dulang.

"SELAMAT MENCUBA"